EU vil øke målet for fornybar energi til 42,5 %

Europaparlamentet og Det europeiske råd har kommet til en midlertidig avtale om å øke EUs forpliktende mål for fornybar energi for 2030 til minst 42,5 % av den totale energimiksen.Samtidig ble det også fremforhandlet et veiledende mål på 2,5 %, som ville bringe Europas andel av fornybar energi til minst 45 % innen de neste ti årene.

EU planlegger å øke sitt bindende mål for fornybar energi til minst 42,5 % innen 2030. Europaparlamentet og Det europeiske råd nådde i dag en foreløpig avtale som bekrefter at det nåværende målet på 32 % fornybar energi skal økes.

Dersom avtalen blir formelt vedtatt, vil den nesten doble den eksisterende andelen fornybar energi i EU og bringe EU nærmere målene i den europeiske grønne avtalen og RePower EUs energiplan.

I løpet av 15 timers samtaler ble partene også enige om et veiledende mål på 2,5 %, som ville bringe EUs andel av fornybar energi til de 45 % som bransjegruppen Photovoltaics Europe (SPE) forfekter.Målet.

"Da forhandlerne sa at dette var den eneste mulige avtalen, trodde vi på dem," sa SPE-sjef Walburga Hemetsberger.nivå.Selvfølgelig er 45 % gulvet, ikke taket.Vi vil prøve å skaffe så mye fornybar energi som mulig innen 2030.»

Det sies at EU vil øke andelen fornybar energi ved å fremskynde og forenkle tillatelsesprosessen.Fornybar energi vil bli sett på som et overordnet fellesgode og medlemslandene vil bli pålagt å implementere «utpekte utviklingsområder» for fornybar energi i områder med høyt fornybar energipotensial og lav miljørisiko.

Den midlertidige avtalen trenger nå formell godkjenning av EU-parlamentet og Rådet for Den europeiske union.Når denne prosessen er fullført, vil den nye lovgivningen bli publisert i Den europeiske unions offisielle tidsskrift og tre i kraft.

未标题-1

 

 


Innleggstid: Apr-07-2023